Abonnementen in combinatie met een nieuwe telefoon zijn de laatste tijd erg populair, maar wat veel mensen niet weten is dat een sim only abonnement ook vele voordelen heeft. Met een sim only abonnement kun je kijken naar je gemiddelde gebruik van de afgelopen maanden en dan een bundel samenstellen die hierbij past, zo heb je geen over verbruik of onder verbruik. Daarnaast kun je je bundel gemakkelijk bijstellen als dit nodig is. Wij bespreken vandaag de voordelen van een sim only abonnement.

Lage abonnementskosten

Een telefoon in combinatie met een abonnement kan maandelijks erg duur zijn, maar met een sim only abonnement heb je hier geen last van. Je betaalt hier namelijk alleen voor je belbundel en niet voor een extra telefoon daarbij. Dit kan dus tientallen euro’s per maand schelen in vergelijking met een abonnement met daarbij een nieuwe telefoon.

Een nieuw toestel aanschaffen wanneer jij dat wilt

Met een sim only abonnement kun je een telefoon aanschaffen wanneer jij dat wilt. Je hoeft niet te wachten tot je huidige abonnement afloopt of tot je weer kan gaan verlengen. De contracten van de meeste abonnementen in combinatie met een mobiel zijn voor 1 of 2 jaar. Dan kun je alleen bij het afsluiten of verlengen van je abonnement voor een nieuw toestel kiezen en in de tussentijd als je telefoon onverwachts kapot gaat moet je wachten tot je huidige abonnement afloopt.

Maandelijks opzegbaar

Een ander voordeel van sim only abonnementen is dat ze maandelijks opzegbaar zijn. Je zit hier dus niet een aantal jaar aan vast zoals bij een abonnement met een mobiel. Hierdoor kun je gemakkelijk switchen en voor een abonnement kiezen geschikt is voor jou. Door regelmatig verschillende sim only abonnementen met elkaar te vergelijken kun je erg veel geld besparen omdat de abonnementen ook steeds goedkoper worden aangeboden.