Je staat op het punt om een nieuwe telefoon te kopen. Maar wat is nu een goede telefoon voor mij? Dit is niet gerelateerd aan je belgedrag en het mobiele abonnement, maar meer aan de persoonlijke voorkeur en wat je van een dergelijk toestel verwacht. Vandaag de dag zijn smartphones niet meer weg te denken. Maar alhoewel de meeste smartphones veel op elkaar lijken, zijn er toch nog een groot aantal verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de camera, het besturingssysteem, de snelheid, het beeldscherm, grootte van het scherm en het eventueel uitbreidbare geheugen. Allemaal zaken die tegenwoordig meewegen in de keuze voor je nieuwe mobiele telefoon. Daarom kun je de drie meest interessante aanbiedingen ook nog eens in detail met elkaar vergelijken. Je vergelijkt dan zowel de het mobiele abonnement als de technische specificaties van de betreffende mobiele telefoons.

Veel verschillende merken

Er zijn veel verschillende mobiele telefoons op de markt en dit aanbod wordt steeds groter door nieuwe opkomende telefoonfabrikanten, denk bijvoorbeeld aan OnePlus. Hierdoor is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Door het invullen van je persoonlijke voorkeuren in het vergelijkingssysteem zie je in een handig overzicht welke mobiele telefoons aan je eisen voldoen, inclusief de beste prijzen.


Wat is je maximale budget?

Ook kun je aangeven wat je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe mobiele telefoon. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een smartphone? Dan zijn deze al beschikbaar vanaf 100 euro. Bij toestellen uit deze prijsklasse ben je vaak wel wat beperkt in de functionaliteiten van de mobiele telefoon. Over het algemeen geldt dat hoe duurder een mobiele telefoon, des te meer functies deze heeft. Daarom is het erg belangrijk om van te voren te bepalen welke functionaliteiten je nieuwe telefoon moet hebben.

Welk besturingssysteem past bij mij?

Bij het kiezen van een nieuwe mobiele telefoon is het, zoals hierboven al vermeld, verstandig om na te gaan met welk besturingssysteem je goed overweg kunt. De belangrijkste besturingssystemen zijn IOS van Apple en Android van Google, waarbij de keuze vooral gemaakt zal moeten worden tussen Apple en Android. Voor een gebruiker die graag veel wilt aanpassen en veranderen aan de software van de telefoon is Android het meest geschikt. IOS is over het algemeen eenvoudiger in gebruik en ook wellicht weer wat beter geschikt voor oudere mensen.

Mobiel internet

Als je internet gaat gebruiken op je telefoon doe je er goed aan om na te gaan hoeveel je gebruik gaat maken van mobiel internet. Bij minimaal tot normaal gebruik is 3G voldoende. Als je veel en intensief gebruik maakt van een mobiele internetverbinding raden wij aan om een toestel te kiezen dat het 4G netwerk ondersteunt. Via 4G laden pagina’s sneller en dit netwerk raakt ook minder snel overbelast, bijvoorbeeld bij evenementen en speciale dagen zoals nieuwjaarsdag.

Hoe werkt mobiel vergelijken nu precies?

Wanneer je weet wat je wilt is het mobiel vergelijken eigenlijk heel erg simpel. Vul je wensen in, sorteer op hoe je de resultaten wilt zien en vergelijk de mobiele abonnementen. De drie beste aanbiedingen kun je, zoals eerder aangegeven, nog verder in detail vergelijken. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, kun je via de knop ‘bekijken’ het betreffende product bestellen.

Tips bij het vergelijken van mobiele abonnementen

 • Hoe langer het mobiele abonnement, hoe lager de maandelijkse abonnementskosten;
 • Hoe nieuwer de mobiele telefoon, hoe duurder deze zal zijn, hoe hoger de
 • maandelijkse kosten voor het mobiele abonnement;
 • Er zijn tegenwoordig budget-smartphones met 4G;
 • Veel mobiele telefoons hebben standaard een ingebouwd navigatiesysteem wat altijd handig van pas komt;
 • Let ook goed op de voorwaarden, want belminuten afronden op de minuut is bijvoorbeeld veel onvoordeliger dan afronden op de seconde;
 • Zorg voor een ruim passend abonnement, een te krap abonnement frustreert alleen maar;
 • Vergeet niet nummerbehoud aan te vragen wanneer je naar een ander provider overstapt;
 • Vergelijk niet alleen je eigen mobiele abonnement, maar ook die van andere gezinsleden;
 • Kortingen gelden vaak maar een paar maanden, kijk naar de prijs per maand wanneer de korting is afgelopen;
 • Check goed wat er gebeurt als je buiten je bundel komt;
 • Virtuele providers, dochterondernemingen/merken van de grotere telecombedrijven, zijn vaak net iets goedkoper.

Hoe zit het met een mobiel internet abonnement?

Wanneer je een mooie nieuwe smartphone aanschaft wil je natuurlijk ook kunnen internetten. Niet alleen met Wifi in huis, maar ook via 4G buitenhuis. Hiervoor heb je een mobiel internetabonnement nodig. Zulke internet abonnementen op basis van Sim-Only heb je al vanaf €10,00 per maand. Je hebt dan 500 – 1000 MB internet. Genoeg om onderweg te kunnen surfen en WhatsAppen. Maar niet genoeg als je onderweg ook filmpjes streamt en veel muziek luistert. Wie slim is profiteert van gratis data bij zijn of haar provider. Heb je thuis al goedkoop internet en televisie van KPN of Ziggo/Vodafone? Dan is het slim om hier ook je mobiele abonnement onder te brengen. Je profiteert dan van verschillende extra’s zoals korting op je abonnement en vaak ook gratis mobiele data!