In Nederland wordt het sim only abonnement steeds populairder. Daar waar vroeger mensen voornamelijk voor een abonnement in combinatie met een telefoon kozen wordt nu vooral gekozen voor de goedkopere optie. Wat is een sim only abonnement precies en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is sim only?

Sim only betekent alleen sim wanneer je het letterlijk vertaalt vanuit het Engels. Bij een sim only abonnement behoud je dus je oude telefoon en koop je alleen een simkaart. In tegenstelling tot een abonnement in combinatie met een telefoon is een sim only abonnement veel goedkoper. Je betaalt namelijk alleen voor de afgenomen diensten en niet voor een extra toestel.
Met een sim only abonnement kun je ervoor kiezen om je huidige toestel te behouden of om een nieuw los toestel aan te schaffen. Wanneer je geen budget hebt voor een nieuw toestel kun je ook op zoek gaan naar een tweedehands of refurbished toestel. Via Marktplaats kun je vaak prima toestellen vinden en online kun je verschillende aanbieders van refurbished toestellen vinden.

Wat is het voordeel van sim only?

Zoals eerder in dit artikel beschreven is het grote voordeel van een sim only abonnement dat de kosten een stuk lager zijn. Wanneer je voor een abonnement kiest met een telefoon krijg je vaak een fikse korting op het toestel, bij sim only krijg je deze korting op de maandelijkse abonnementskosten. Het verschil met een “normaal” abonnement is dus dat je maandelijks geld bespaart.

Voor wie is sim only?

Sim only is voor iedereen die al een mobiele telefoon heeft en die het zonde vinden om een nieuw toestel aan te schaffen. Vroeger was het voordelig om een abonnement in combinatie met een telefoon te kiezen, tegenwoordig is het zelfs goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten en zelf een los toestel te kopen. Je moet dan natuurlijk wel het geld op je rekening hebben.

Kies voor onbeperkt internet en bellen

Vooral wanneer je veel gebruik maakt van je bel- en internetbundel is het verstandig om eens te kijken naar de opties die voor jou aantrekkelijk zijn. Bij veel bellen en internetten is het slim om te kiezen voor een sim only abonnement met onbeperkt internet en bellen.