Hoe zuinig je je ook bent op je telefoon, een ongeluk zit in een klein hoekje. Op de een op de andere dag laat je je telefoon vallen. Je scherm is in duizend stukjes. Wat moet je nu doen?

Het is natuurlijk geen optie om met een kapot scherm te blijven lopen. Het is niet fijn en je ziet weinig met een kapot scherm. Daarnaast wil je er niet mee voor gek lopen. Helaas heb je geen geld om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Je wilt het scherm dus laten repareren. Na even zoeken op internet, kom je erachter dat je de telefoon kan opsturen naar de fabriek, je telefoon kan laten repareren door een reparatiebedrijf of zelf aan de slag kunt. Hieronder zetten we de voor-en nadelen van de drie verschillende opties op een rijtje.  kapotte iphone

Terugsturen naar de fabriek

Terugsturen naar de fabriek lijkt een “veilige” optie. Je telefoon gaat namelijk naar een groot bedrijf. Dit kan Apple, Samsung of net het merk zijn waarvan je telefoon is. Binnen zo’n bedrijf zitten experts die weten wat ze doen. Echter, het nadeel is, dat deze fabrieken vaak in het buitenland zitten, waardoor je al snel meer dan een maand moet wachten op de reparatie en je dus een maandlang geen telefoon hebt. Daarnaast moet je geluk hebben dat je telefoon binnen de garantieregeling valt. Vaak valt een gebroken scherm niet binnen de garantie, met als gevolg: een dure rekening. Want ook de experts binnen zo’n bedrijf moeten betaald worden.

Zelf repareren
Zelf je telefoon repareren lijkt een makkelijke en goedkope oplossing. Je betaalt geen loonkosten en verzendkosten en kunt het doen wanneer je wilt. Je hoeft daarnaast niet een maand te wachten op je telefoon. Online kun je het juiste onderdeel en bijpassend gereedschap kopen. Je kunt zelfs online instructies lezen en filmpjes bekijken. Echter, technisch gezien is een high-end smartphone repareren niet zo eenvoudig, als dat het lijkt. Om dit te kunnen doen is ervaring heel belangrijk. Ook technisch inzicht is heel belangrijk. Je moet weten dat je geen fouten maakt, als je de telefoon zelf wilt repareren.

Naar een reparatiebedrijf gaan
Het snelste optie is, naar een reparatiebedrijf te gaan om je telefoon te laten repareren. Vaak wordt je telefoon al binnen 30 minuten gerepareerd. Je telefoon is dus klaar terwijl je wacht. Je telefoon repareren door een reparatiebedrijf is ook veel veiliger dan zelf aan je telefoon knutselen. Wanneer je je telefoon wilt laten repareren door een reparatiebedrijf, dan moet je er wel op letten dat je voor een professioneel bedrijf kiest. Een professioneel bedrijf geeft je namelijk garantie. Wanneer een bedrijf geen garantie geeft, weet je niet of het bedrijf beschikt over de juiste technische vaardigheden. Foonz is zo’n telefoon reparatie bedrijf. Bij dit bedrijf werken vakkundige monteurs met veel ervaring. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een bedrijf voor de reparatie van je iPhone 7, dan kun je langskomen in één van de vestigingen in Den Bosch of Rosmalen.