Het is hoog tijd voor een nieuwe telefoon. Of omdat je oude het nu toch echt begeeft of omdat je simpelweg graag met het nieuwste model rondloopt. Gemakkelijk is het om bij een nieuw toestel te kiezen voor een abonnement. Daardoor hoef je in een keer niet zo’n grote smak geld te betalen. Maar heb je weleens nagedacht over een sim only abonnement? Zo’n abonnement kan je op den duur namelijk een hele hoop geld besparen. Ook bij dit soort abonnementen zijn er een hele hoop providers die deze abonnementen aanbieden. Hoe weet je nu welke de beste is? We helpen je graag de keuze wat gemakkelijker te maken door uit te leggen hoe je eenvoudig providers met elkaar kunt vergelijken. Naast internet voor thuis vergelijken, kan dat immers ook voor je sim only abonnement.

Wat is een sim only abonnement?

Maar eerst: wat is nu eigenlijk precies een sim only abonnement? Waar bij een normaal abonnement altijd een toestel inbegrepen zit, is een sim only abonnement een abonnement zonder vast toestel. Bij dit losse abonnement krijg je dus alleen een sim kaart. Voor de telefoon moet je zelf zorgen. Veel mensen kiezen ervoor om de telefoon zelf in een keer aan te schaffen en vervolgens een sim only abonnement te nemen. Hoewel het kopen van een nieuwe telefoon in een keer veel geld kost, zijn de sim only abonnementen zo goedkoop dat je het geld er op den duur uithaalt. Daarnaast heb je maandelijks niet telkens een hoge afschrijving van je abonnement.

Eenvoudig alle providers op een rijtje

Lijkt zo’n sim only abonnement je wel wat? Dan is het zaak ervoor te zorgen je abonnement af te sluiten bij een provider die precies bij jouw wensen past. Hoe weet je bijvoorbeeld welke provider het beste internet biedt? Gelukkig zijn er online verschillende onafhankelijke sites beschikbaar die je helpen door alle providers naast elkaar te zetten. Hierdoor kun je in een oogopslag zien welke provider het hoogste scoort op bijvoorbeeld het aantal MB’s of de internetsnelheid. Zo weet je zeker dat je het juiste abonnement afsluit. En dat geeft wel zo’n fijn gevoel.