Prepaidkaarten zijn onverminderd populair, zo blijkt uit onderzoek. Veel consumenten kiezen voor een prepaidkaart als zij hun mobiele telefoon nauwelijks gebruiken, als ze voor een langere tijd naar het buitenland gaan of als ze hun mobiele telefoon voornamelijk in combinatie met een WiFi-netwerk gebruiken. In dergelijke situaties is het zonde als u maandelijks voor belminuten, sms’jes en mobiele data betaalt die u niet of nauwelijks gebruikt. Daarbij kunnen veel mobiele abonnementen niet in het buitenland gebruikt worden, waardoor u alsnog los betaalt per belminuut, per megabyte aan mobiele data of per verstuurde sms.

 

De werking van prepaidkaarten

 

De werking van prepaidkaarten, die ook wel herlaadkaarten genoemd worden, is heel simpel! U koopt een dergelijke prepaidkaart bij uw provider en kunt deze naar eigen inzicht voorzien van nieuw beltegoed. Beltegoed koopt u bij een lokale supermarkt, de boekhandel of online via de webwinkel van uw provider. Om te voorkomen dat uw prepaidkaart verloopt dient u deze eens per (half) jaar op te waarderen, ook wanneer u nog tegoed op uw prepaidkaart heeft staan.

 

Met het tegoed op uw prepaidkaart kunt u bellen, sms’en en gebruik maken van mobiele data. U rekent hierbij per belminuut, per megabyte of per sms af. Op het moment dat u geen tegoed meer heeft, kunt u bij de meeste providers enkel nog gebruik maken van het noodnummer.

 

Een prepaidkaart aanschaffen

 

Bij de aanschaf van een prepaidkaart is het belangrijk dat u zeker weet dat de gekozen prepaidkaart te combineren valt met uw mobiele telefoon. Een mobiele telefoon met een simlock kan bijvoorbeeld niet met iedere prepaidkaart gecombineerd worden. Wanneer u een simlock heeft kunt u enkel een prepaidkaart van de provider waar uw telefoon van afkomstig is gebruiken.

 

Tip: vergelijk prepaidkaarten vooraf online! Zo voorkomt u dat u teveel betaalt voor het gebruik van uw mobiele telefoon.