Een sim only is een abonnement voor de mobiele telefoon of tablet zonder dat er bij dat abonnement een toestel is inbegrepen. Je krijgt dus geen tablet of mobiele telefoon bij het abonnement. Dit is vaak veel goedkoper aangezien je alleen betaalt voor het bellen, sms’en en internetverbruik. Het is tegenwoordig voor de meeste mensen niet meer genoeg om enkel te kunnen bellen en sms’en met een mobiele telefoon. Wie kan er nog zonder internet vandaag de dag? Mobiel internet is essentieel voor een smartphone aangezien bijna niemand meer zonder de apps op de smartphone kan. Iedereen wil altijd, overal en wanneer men dat wil gebruik kunnen maken van de apps. Daar is internet voor nodig en het liefst zoveel mogelijk zodat er geen beperkingen zijn. De meeste providers werken met vastgestelde bundels maar Robin Mobile biedt een onbeperkte bundel aan. Een aantal providers bieden ook sim only abonnementen met onbeperkt internet aan met een verlaagde snelheid. Na het bereiken van de bundellimiet wordt de snelheid van internet verlaagd naar 64 Kb/s. Dat zijn de volgende twee providers:

T-Mobile

T-Mobile is een van de providers met onbeperkt internet bij een sim only. Na het bereiken van het maandelijkse datategoed wordt de snelheid van het internet teruggebracht naar 64 Kb/s. Hiermee voorkom je dat onverwachte extra kosten zich voordoen. Je bent met onbeperkt internet bij één van deze sim only’s van T-Mobile altijd online en Whatsapp berichten versturen is dan altijd mogelijk. Alleen is het internet wat trager dan normaal.

Tele2

Tele2 is een andere aanbieder waarbij je terecht kunt voor een onbeperkte databundel bij een sim only. De bundels die Tele2 aanbiedt zijn verkrijgbaar met verschillende groottes. Wanneer de databundel op is wordt de snelheid teruggebracht naar 64Kb/s. Een onbeperkt internetbundel bij een sim only abonnement van Tele2 is hierdoor een uitstekende oplossing voor iedereen die altijd wil kunnen internetten.

Vergelijken
Wil je onbeperkt internet abonnementen vergelijken? Dat kun je doen op de website van Sim-only-internet.nl. In de vergelijker is direct te zien welke tarieven bij de abonnementen gepaard gaan.

Besparen: houdt je telefoon

Veel smartphones gaan over de toonbank in combinatie met een duur abonnement. Je betaalt dan iedere maand veel geld voor het abonnement door de dure telefoon die erbij zit. Om veel en vaak te kunnen internetten komt er nog een bedrag bij op de al hoge abonnementskosten. Als je niet veel wilt betalen dan kun je je huidige smartphone houden en een sim only met onbeperkt internet aanschaffen. Er is dan geen nieuw toestel nodig. Zo is het ook voor jou mogelijk om elke dag te internetten op een smartphone maar dan aanzienlijk goedkoper dan via een normaal abonnement inclusief toestel.