Wanneer u besluit tot het nemen van een sim only abonnement is het heel belangrijk om verschillende aanbieder te vergelijken. Internet vergelijken kan u al snel een hoop geld schelen per maand terwijl u wel dezelfde hoeveelheid mobiele data kan verbruiken, sms’jes kan versturen en kan bellen. Daarom is het slim om gebruik te maken van een site die u hierbij helpt en de verschillende aanbieder voor u op een rijtje zet met de kosten voor een sim only.

Hoeveel sms’jes, belminuten en mobiel internet heeft u nodig?

Voordat u gaat zoeken naar een sim only abonnement is het slim om vooraf op een rijtje te hebben hoeveel sms’jes, belminuten en mobiel internet u nodig heeft. Hiermee kunt u uw zoektocht naar het juiste abonnement wat meer specifieker uitvoeren en daarnaast gaat u dan maandelijks niet teveel betalen door een te hoog abonnement of voor de kosten die u maakt wanneer u buiten uw abonnement gaat. Wanneer u totaal geen inzicht heeft in de juiste hoeveelheid sms’jes, belminuten en mobiel internet is het mogelijk bij verschillende telecom aanbieders om een flexibel abonnement te nemen met daarbij de mogelijkheid om maandelijks uw abonnement aan te passen, deze abonnementen zijn doorgaans wel iets duurder.

Verschillende mobiel internet snelheden

Bij het afsluiten van een sim only is het handig om te kijken naar de internet snelheid die u op uw mobiele data bundel heeft. Zo is er recent een nieuwe mogelijkheid bijgekomen met 4G. De voordelen van snel internet zijn dat u sneller internet pagina’s laadt op uw mobiel, sneller foto’s of video’s kunt verzenden en dat de batterij van uw mobiel langer meegaat. Abonnementen met slomer internet zijn meestal wel goedkoper dan een abonnement met sneller internet. Gebruikt u uw mobiel internet bijvoorbeeld alleen voor kleine dingentjes dan is het meestal niet nodig om een sim only af te sluiten met snel internet, slomer internet zal dan voldoende zijn.

Providers vergelijken

Het verschil in dekking verscheelt niet veel tussen de verschillende providers. Alle 529 providers in België maken gebruik het netwerk van Mobistar, Base of Proximus. De netwerken van deze operators zijn allemaal landelijk dekkend en de verschillen tussen deze aanbieders zullen ook klein zijn. De verschillende operators hoeven dus in principe geen invloed te hebben op het sim only abonnement dat u wilt gaan kiezen.