De Play Store van Google en de App Store van Apple staan er vol mee: oneindig veel applicaties in uiteenlopende categorieën. Je hebt spelletjes, apps waarin het belangrijkste nieuws wordt verzameld, apps om de weg naar je bestemming te vinden, enzovoorts. Heb je zelf een goed idee voor een nieuwe app? Laat een app voor je telefoon ontwikkelen! Er zijn ontzettend veel ontwikkelaars die je hiermee kunnen helpen. Een app developer richt zich vaak zowel op het design van de app, als op de ontwikkeling van de uiteindelijke code achter de app.

 

Van een idee naar een werkende app

 

Veel mensen hebben tal van goede ideeën om een nieuwe app op de markt te brengen, maar beschikken niet over de vereiste kennis om de code voor de app te schrijven. Een app developer biedt in dit geval de oplossing! Schrijf je idee op en werk het uit met fraaie diagrammen en overzichten. De app developer kan op basis van deze gegevens aan de slag gaan met de ontwikkeling van de uiteindelijke app.

 

Wanneer je zelf al een vormgeving voor de app gemaakt hebt, kun je deze laten coderen tot een werkende app. Dit scheelt de app developer tijd en jou dus geld!

 

Een app aanbieden in de app store

 

Om de app uiteindelijk ook aan anderen aan te kunnen bieden zal je de app aan de App- en Play Store toe moeten voegen. Het toevoegen van een app aan de Play Store van Google is gratis, voor het toevoegen van de app aan de App Store dien je eenmalig €75,- te betalen. Wanneer je gebruikers laat betalen voor het aanschaffen van de app of aankopen in de app zelf aanbiedt, heb je deze investering snel terugverdiend.

 

Welk idee voor een goede app heb jij?